Kategorier
Renovering

Allt om golvslipning

Med golvslipning är det möjligt att få ett nytt golv utan att behöva köpa ett nytt. Slipa ner det gamla golvet och lägg sedan på efterbehandling och färg, du väljer om du vill göra det själv.

En golvslipning gör det helt möjligt att få ett nytt golv utan att faktiskt lägga ett nytt. Det gör det även möjligt att förändra utseendet och att få den önskade färgen man vill på golvet. När man gör en golvslipning måste golvet vara tillräckligt tjockt för att gå att slipa. Detta är något som man kan göra hemma själv, eller välja att ta hjälp med. Det går att hitta instruktioner på internet om hur man gör sin golvslipning. En golvslip går dessutom att hyra av olika företag.

Hur går det till?

När man gör en golvslipning ska man vara beredd på att det är ett stort och dammigt jobb att slipa ett gammalt trägolv. Man måste ha koll på vad för förarbete som krävs, och även räkna med efterarbete, eftersom golvet ska ha efterbehandlingar. Hur många gånger ska man lägga på det?

Man slipar med hjälp av en maskin som man fäster ett slippapper på. Även här måste man veta hur grovt eller fint slippapper man ska välja. Om man ska göra golvslipningen själv behöver man även hyra en kantslip så man kommer åt i alla hörnen. Väljer man att anlita någon professionell golvslipare har de koll på alla dessa sakerna. Beroende på hur stort utrymmet är tar det cirka två dygn att göra klart arbetet.