Kategorier
Sanering

Behov av sanering på vind

Gamla hus där taket inte har blivit bytt kan ha drabbats av läckage. Då kan en sanering av mögel bli nödvändig för att hindra att problemet sprider sig.

Anna och Kristoffer har ärvt ett hus efter sin gamla moster. De har aldrig varit där och har ingen aning om husets tillstånd innan de kommer på plats. Ganska snart inser de att här finns en hel del att göra innan de kan sälja fastigheten. Ingen renovering har utförts på länge och de börjar därför med att ta in en besiktningsman för att se hur illa det är.

Det visar sig att taket är under all kritik vilket innebär att vattnet läckt in under lång tid. På grund av detta har det blivit mögel på vinden. Något som, om det inte tas bort helt, kan göra dem som nästa ägare sjuka, vilket de inte vill riskera. Därför kontaktar de en firma som jobbar med sanering, för att höra sig för om kostnader.

Sanering är ett faktum

De bestämmer sig för att gå vidare med sanering då de får rotavdrag på själva jobbet. Det kommer att göra en stor skillnad. Pengarna som det sparar kan de använda till själva renoveringen av huset. Det behöver både läggas golv och tapetseras i varje rum. Köket behöver bytas ut och badrummet uppgraderas. Så avdraget kommer väl till pass.

Fördelen när saneringen ska börja är att huset inte är bebott. Det ger hantverkarna full access där de kan jobba ostört när det passar. Huset ligger dessutom lite utanför samhället och sent arbete stör inga grannar, men kan skynda på arbetet en hel del. Men det kommer att ta tid. Möglet måste bort, ytor behandlas och allting torkas ut ordentligt. Först då kan huset bli beboeligt. Men de är ändå tacksamma att möglet inte spridit sig ner i väggarna.

Ta reda på mer genom att besöka: zanerix.se