Kategorier
Renovering

Den viktiga fasaden

Det är viktigt att ditt hus har en hel och funktionsduglig fasad, som står emot alla sorters väder. Dessutom, om du bara väljer rätt material, blir huset både snyggt och underhållsfritt.

Har du funderat på att anlita någon för att göra fasadrenovering i Stockholm? Har man ett gammalt trähus som man trivs i har man alla skäl i världen att vara rädd om ytterväggarna. Ommålning kostar både tid och pengar, så varför inte satsa på att välja ett annat material när du renoverar?

Charmigt målat eller rappad fasad

Nästa steg är att du funderar på hur du vill ha det. Tycker du att målandet är lustfyllt och vill ha det så, är det helt okej. Det är ju ditt hus. Men många väljer exempelvis att klä sina hus med plåt, och vissa väljer att ha rappade väggar. Att ha en underhållsfri fasad är positivt för många som kanske hellre reser iväg än tillbringar all fritid på tomten. När man blir äldre är det också skönt att ha mindre ansvar och färre arbetsuppgifter. Det gäller även för sommarstugan, där man kanske bara är lite då och då.

Trivs du i ditt hus och vill bo kvar, finns det många lösningar till att ha en bekvämare tillvaro. Man kan lägga stenpartier på tomten och dra ner på rabattskötsel, man kan ta bort träd och buskar så att man slipper kratta löv. Man kan också satsa på ett mera underhållsfritt hus, genom att till exempel göra en fasadrenovering med material som inte behöver målas.