Kategorier
Bygg

Husreovering på gång? Skaffa en rullställning

En rullställning kan vara bra att ha för att hålla ställningarna under arbeten på ens husfasad. Om man köper en begagnad så finns den alltid till hands.

Det här med att hålla ställningarna är inte alltid så enkelt. Hur pass svårt det är beror förstås på vilken slags ställningar man talar om. Det finns ju lite olika varianter. En tandställning till exempel. Den ska ju helst hålla sig på plats i munnen. Sen kan man ha ställningar tillsammans med sin partner – i sängen. Just den typen kan förstås vara trevlig att variera ibland.

Sen kommer vi till de mer rejäla ställningarna. Att hålla ställningarna i olika internationella situationer måste vara väldigt krävande. Såsom man strävar efter i FN. Det verkar innebära ständiga diskussioner och kompromisser. Man blir rent trött bara man tänker på det.

Rullställningen är lätt att dra fram

Byggarbetsställningar då? Hur är det med dem? Jo, de ska självklart vara så stabila som möjligt. Man ska kunna klättra upp en i sådan ställning och känna sig trygg medan man arbetar uppe i höjden. Många gånger så ger sådana arbetsställningar mycket bättre förutsättningar för utvändiga arbeten hemma på huset, jämfört med att till exempel stå och vingla på en stege.

Som privatperson blir det nog oftast så att man hyr byggställningar när man har behovet. Ett tips är annars att köpa begagnade rullställningar, i alla fall om man har någonstans att ha dem stående. Då är det enkelt att dra fram den eller dem när det behövs, och man kan också låna ut till grannarna.