Kategorier
Artiklar

Professionell fönsterrenovering i Stockholm

Är man noga med underhållet av sina fönster kan de i stort sett hålla hur länge som helst. Men vad innebär en professionell fönsterrenovering i Stockholm?

Fönster av bra kärnvirke kan i stort sett hålla hur länge som helst bara man renoverar dem regelbundet. Hur ofta fönstren behöver målas och renoveras beror på hur pass utsatta de är för väder och vind. Det brukar synas på fönstren när det är dags men generellt brukar man rekommendera fönsterrenovering vart tionde år. Inte sällan kan dock de fönster som sitter på fastighetens solsida behöva renoveras tidigare än övriga.

Man kan själv renovera sina fönster men det är både tidskrävande och slitsamt. Det bästa brukar därför vara att ta hjälp av en professionell fönsterrenoveringsfirma. Ta in offerter från några olika aktörer men titta även på erfarenhet och referenser. Som privatperson kan man också använda sig av rot-avdraget.

Hur går en fönsterrenovering till?

Det företag man anlitar ska vara experter på fönsterrenovering i Stockholm. Detta för att säkerställa att renoveringen blir hållbar och bra. När fönsterexperter renoverar fönster kontrollerar de även fönstrens funktion och kvalitet. Eventuella trasiga beslag byts, likaså trä som drabbats av röta. Fönstren skrapas och slipas och trärena ytor impregneras med olja för att bli riktigt tåliga.

Fönster och fönsterbleck målas i önskad färg och hörnbeslagen rostskyddsmålas. Man kan även få fönsterglasen utbytta om man vill och också få monterat ett energiglas på bågens insida. Det brukar även gå att få fönstren tätade med lämplig tätningslist, samt att få monterat en vädringsventil.