Kategorier
VVS

Rörmokare i Göteborg – mångsidiga hantverkare

Den som anlitar en erfaren rörmokare i Göteborg kan räkna med att träffa en yrkesman med ett brett spektrum av såväl teoretiskt som praktiskt kunnande.

Vi har kanske uppfattningen att yrkestiteln rörmokare låter något gammalmodig. Att en rörmokare kapar, skarvar och kröker rör, vet de flesta. Idag gör en rörmokare mycket annat som exempelvis att installera värmepump och golvvärme. Hon eller han sysslar med det mesta inom värme, ventilation och sanitet och kallas därför ibland för VVS-tekniker.

Elin och Axel har köpt en äldre villa strax utanför rikets andra stad. Huset är inte särskilt modernt och innan paret kan flytta in vill de göra en hel del förändringar och renoveringar. Värmesystemet ska bytas ut och badrum, tvättstuga och kök ska totalrenoveras. Huset ska inte bara bli komfortabelt att bo i utan dessutom miljövänligt.

En rörmokare i Göteborg hjälper till med ombyggnaden

Vilken hjälp kan då Elin och Axel ha av en rörmokare? För det första kan de få hjälp av att riva ut oljepannan i villans källare. Det vattenburna systemet vill de behålla, men vattnet ska värmas med hjälp av en jordvärmepump. I vardagsrummet ska golvvärme installeras, men de tänker behålla radiatorerna i övriga rum. Ett sådant arbete fixar rörmokaren och ser till att framledningstemperaturen blir rätt för golvet och radiatorerna.

I våtrummen ska nya ledningar dras och dessutom ska nya toalettstolar och tvättställ sättas in. WC-stolen ska vara snålspolande och duschen till ett nytt badkar ska vara energisnål och ha skållningsskydd. I köket ska en ny diskmaskin anslutas till vatten och avlopp.

Ta reda på mer genom att besöka: rörmokaregöteborg.biz