Kategorier
Golv

Så billigt är det med en golvläggare i Stockholm

Fasar du för kostnaderna? Är det därför du har tvekat att anlita en golvläggare för att fixa till det där hemma i Stockholm? Se hur billigt det egentligen är.

Det är såklart en kostnad. Men man får inte tänka på det som endast en utgift. Det är en investering. Och då pratar vi inte endast om hur snyggt det är med ett trägolv. Golv är för det mesta väldigt problemfria investeringar. Med hjälp av en duktig och erfaren golvläggare kan ni därför försäkra er om att ni får ett lyxigt och problemfritt golv.

Man har helt enkelt inte tid att krångla med golv och golvskötsel. Men det är lugnt, eftersom golv verkligen inte tar mer tid än några minuter i veckan, och det gör all skillnad i världen. Men hur mycket kostar det egentligen att lägga ett trägolv i Stockholm? Och varför är det en så bra investering?

En grundkostnad för golvläggare

Varje aktör har sina egna priser och kalkyler, men för att räkna på det i teorin så kan vi säga att en grundkostnad ligger på ungefär 350 kronor per m². Det kan diffa på några kronor hit och dit, och därför är det alltid bäst att ni hör av er till en golvläggare och får en offert angående ert specifika golv.

Om grundkostnaden, exklusive material, ligger på 350 kr/m² så skulle det betyda att ett rum på 30 m² skulle kosta ca 10 650 kr. Det verkar först som en stor summa. Men kom ihåg att trägolv inte måste bytas ut vartannat år. Ett trägolv som sköts väl kan hålla i närmare 10 år, och sedan kan man slipa upp det och lackera om det.

Så smart med en golvläggare som tar hand om golvslipningen

Varje golv skiljer sig från det andra. Det beror på hur väl det har skötts om, hur ofta det används och var det är placerat. Ett golv i hallen slits ut mycket fortare än sovrumsgolvet. Och köksgolvet får stå ut med mycket mer än vardagsrumsgolvet. Men när ni ser till att dammsuga golvet någon gång i veckan och våtmoppa ibland så mår det bra.

Då kan det hålla i flera årtionden. Faktum är att det finns trägolv i Sverige som har hållit i mer än 100 år. Det är verkligen en investering när man tänker på det från den synvinkeln. Så kontakta en golvläggare för att höra er för om hur mycket det skulle kosta er att investera i ett vackert trägolv.

Den bästa tiden att kontakta en golvläggare

När är egentligen den bästa perioden att boka in en golvläggare? Det finns många åsikter om den saken. Om ni anlitar en riktigt duktig golvläggare så spelar det ingen roll alls. De har koll på hur väder och årstider påverkar golvet. Men det finns en fördel med att lägga golvet på sommaren.

Eftersom trä är ett levande material så sväller det när det blir varmare. Om man lägger ett tätt trägolv på vintern så kommer det att svälla när sommaren kommer, och det finns risk att det reser sig om man inte har räknat med rörelsefogar.