Kategorier
Renovering

Skydda huset i tid

Ett hus är en dyr investering för en själv. Det är ens hem, där man ska må bra och känna trygghet. För att hålla hemmet fräscht kan man behöva vidta förebyggande åtgärder, som en dränering.

Fukt är inget man vill ha i sitt hem. Trots det är det väldigt vanligt att man får det. Fukt tar sig in nästan överallt och kan ställa till med stora problem. Man ser det framför allt på villorna som gjordes på 1960-talet. Dessa ligger i riskzonen för fukt och mögel, detta då de byggdes upp så snabbt att materialet inte hann bli testat. Behöver du göra en sanering bör du kontakta en erfaren dränerare. Då går det både snabbare och säkrare till. En dränerare har dessutom allt som behövs för att göra dräneringen.

Fukt kan leda till mögel

Får man in fukt i sitt hem kan det bli stora skador på huset. Fuktskador är kostsamma att fixa, och dessutom kan det även bli mögel. Som de flesta vet är mögel inte bra att bo i. Genom att använda sig av en grävmaskin lägger man in ett schakt, alltså frilägger grunden. Då gör man så att huset kan andas, vilket i sin tur gör att vatten och fukt inte tar sig närmare husgrunden. Detta påverkar utseendet lite i trädgården, men är man påhittig kan man hitta något fint att göra över det. Behöver du göra en dränering, tveka inte att kontakta ett företag som utför dräneringar i Stockholm idag. Skydda ditt hus från fukt och mögel.