Kategorier
Golv

Att tänka på innan ni gör en golvslipning i Göteborg

Det finns så mycket att tänka på när man ska slipa golven. Ta hjälp av proffsen med er golvslipning till hemmet i Göteborg. Få ett riktigt bra resultat.

Det är mycket att tänka på när man ska slipa golven. Det kan göra vem som helst lite nervös att behöva slipa golven helt själv. Det är därför som det är extra skönt att veta att man kan få hjälp med golvslipning när man kontaktar proffs. Det går på ett kick, och man behöver inte fundera på olika svåra frågor, som vilken teknik man använder med en golvslip.

Det är också lätt att få råd om ytbehandlingar när man hör av sig till någon med lång erfarenhet i branschen. Innan golvsliparen kommer så kan ni dock hjälpa till så att det hela går lite snabbare. Här kommer några tips att tänka på när det är dags för golvslipning.

Gå över golven noggrant innan golvslipning

Det första ni behöver göra är att flytta ut alla möbler från rummet, om det är möjligt. Det är inte alltid så lätt med stora soffor och liknande, men det är mycket enklare att slipa golvet om man inte behöver flytta runt på möbler. Det blir oftast ett jämnare och snyggare resultat när hela golvet kan göras samtidigt.

Gå över hela golvet noggrant, dammsug och sopa rent i alla hörn, vinklar och vrår. Det är viktigt att vara säker på att det inte finns några skruvar eller andra vassa föremål som sticker upp. Detta kan förstöra slipmaskinen, och skapa ojämnheter i ert golv. Alla delar av golvet ska slipas, så även trånga utrymmen behöver gås över.

Detta kan ni ta bort innan en golvslipning

Det kan verka lätt att bara lämna golvet rent och snyggt och sedan tänka att det räcker. Men det finns några fler saker som kan underlätta för den som slipar golvet. Till exempel så är det smart att ta bort trösklar och golvlister om det är möjligt. Det finns en chans att dessa skadas om ni lämnar dem kvar under golvslipningen.

För det mesta sitter inte golvlisterna särskilt hårt fast och är lätta att ta loss. Ibland behöver även dessa ses över. Kanske det är dags att slipa om, lackera och olja även dessa. Det gör stor skillnad att slipa golven, och man vill inte att golvlisterna ska dra ner utseendet.

Säkerhetstänk kring golvslipning

Trots att ni troligtvis kommer att få era golv slipade med moderna maskiner som verkligen lämnar en dammfri miljö efter sig, så är det fortfarande bra att täcka över ytor som inte får fyllas med damm. Det kan till exempel vara bra att hänga ett plastskynke i dörröppningen, för att hindra förrymda dammpartiklar att ta sig ut till andra delar av hemmet.

Efter slutförd golvslipning så är det bra att torka av alla ytor för att vara säker på att inga spår av damm har lämnats efter. Det är ett säkerhetstänk. Under golvslipningen så är det också bra att använda sig av en ansiktsmask som skyddar näsa och mun. Damm i luftvägarna kan få stora konsekvenser.