Kategorier
Solpaneler

Hur skaffar man solpaneler?

Nu när vintern närmar sig och energimarknaden känns mycket osäker kan det vara hög tid att göra slag i saken och skaffa solpaneler. Har du funderat på det innan så finns det egentligen inte så mycket mer att fundera på just nu, att ta ett första steg mot att bli mer självförsörjande när det kommer till el är en bra investering.

Sedan den 1 januari 2021 kan man få avdrag för de installations- och materialkostnader som installationen av solcellspaneler medför. Avdragen är 15% och gäller upp till 50 000 kr. Lagrar man elen täcks kostnaden för batterier och arbete med 50%.

En seriös firma

Om du vill installera solceller i Stockholm så bör du försöka få tag på en seriös firma. Ett bra sätt att gå tillväga är att söka på internet och välja ett företag där du kan se och ta del av nöjda kunders vittnesmål. Du kan också be företaget om referenser om de inte har några på sin hemsida. Fråga flera företag om offert innan du bestämmer dig. Kom ihåg att billigast inte alltid är bäst.

En bra firma kan ge dig goda råd om placering och vinkling på panelerna. Seriösa företag bygger sin affärsverksamhet så att den långsiktigt kan växa och bli större genom att göra bra jobb och bygga upp ett gott rykte och en god renomé.

Solcellspaneler – Du får vad du betalar för

Bra solpaneler kan sitta uppe i 25-30 år. De behöver knappt något underhåll utan det räcker att du sopar bort lite löv och smuts någon gång ibland. Se till att de solcellspanelerna som du införskaffar är byggda för nordiskt klimat. Solceller innehåller många små komponenter som behöver vara av god kvalitet för att de skall hålla länge. Går de små komponenterna sönder så går hela solcellspanelerna sönder.