Kategorier
Bygg

Vill du köpa pool?

Tänk en het sommardag, inga moln på himlen och en stilla bris – då finns det inget ljuvligare än att ta ett dopp. Blir du inte sugen på att köpa pool?

De har blivit allt vanligare och vanligare. I villaområden kan man numera se dem på var och varannan tomt, just på grund av att det inte finns något bättre än ett svalkande dopp på en varm sommardag. Pooler är poppis och har därför ploppat upp överallt.

En pool på tomten gör att man slipper trängas på badstranden – och framförallt, slipper man ta sig ända dit. Morgondopp innan frukosten sätter en riktigt guldkant på tillvaron i vardagen. Eller varför inte avsluta en hektisk dag med ett avslappnande plurr? Det är också ett bra sätt att ge barnen mycket vattenvana.

Att tänka på när du ska köpa pool

Något kanske inte alla vet är att det finns mängder av olika sorters pooler. Därför är det viktigt att du noga väljer den som passar dig bäst. Om du vill ha snabbast möjliga installation ska du köpa pool ovan mark – alltså en som man inte gräver ner. De behöver väldigt sällan bygglov (undantag är exempelvis om du vill ha ett tak ovanför) vilket gör det hela smidigare.

Hos en bra poolfirma kan du även köpa alla pooltillbehör du behöver, exempelvis rengöringsborstar och håvar. Andra spännande tillbehör är motströmsaggregat – de skapar en ström i din pool så att du kan träna genom att simma motströms. Nu för tiden finns det till och med poolrobotar – en robotdammsugare som kör under vattnet!